top of page
SENYALÍSTICA DEL MERCAT MUNICIPAL DE VOLPELLERES

Col·lecció de pictogrames per a senyalització

sèrie VILO © 

Situació - Sant Cugat Vallés · Vallés Occidental

Equip - VILOarquitectes

Constructora - Retolcat

Any d'execució - 2019

Àmbit - Públic

Arran de l’encàrrec per realitzar el disseny i la producció de la senyalística necessària per a tot un complex d’un edifici mixt, hem creat la sèrie de pictogrames VILO.

 

Aquests pictogrames prenen vida a partir de les formes geomètriques que ens suggereix la tipografia que els acompanya. D’aquesta manera pretenem que convisquin els pictogrames i la tipografia de manera harmònica, ordenada i proporcionada en els dissenys de les composicions de senyalística.

Hem cregut en la necessitat que el disseny dels pictogrames s’alliberi de la càrrega d’estereotips que sovint tenen tendència a seguir, com podria ser el cas de la representació del gènere femení. Per generar el tret distintiu entre el gènere masculí i el femení, s’ha utilitzat la simetria de les cames com a mitjà gràfic d’identificació. Seguint aquest fil, el pictograma de gènere femení defuig d'utilitzar el tret característic habitual, que representen les faldilles.

 

També s’ha volgut fer palesa la paritat o igualtat de gènere en el cas del pictograma per representar a “només personal autoritzat”. En aquest pictograma habitualment es representa la figura masculina ratllada. Es proposa utilitzar una meitat de cada figura per aquesta representació.

La sèrie VILO està protegida amb el registre del disseny industrial en la oficina espanyola de patents i marques. Per a la seva utilització i reproducció caldrà el consentiment de VILOarquitectes.

6.jpg
7.jpg
7.jpg
33.jpg
26.jpg
7.jpg
25.jpg
23.jpg
21.jpg
31.jpg
30.jpg
27.jpg
28.jpg
32.jpg
29.jpg
20.jpg
bottom of page