MONESTIR DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

Direcció d'obra de la nova escala del Claustre

Situació - Sant Cugat Vallés · Vallés Occidental

Equip - VILOarquitectes

Arq. Tecnica - Josep Coll

Constructora - RECOP

Any construcció - 2019

Àmbit - Públic

Superfície construïda - 110 m²

Pressupost (PEM) - 80.797,94 €

Fruit de les necessitats de millorar els elements d’evacuació del claustre del Monestir de Sant Cugat del Vallès, neix el projecte per a la rehabilitació de l’escala del claustre, amb l’objectiu de generar una nova sortida per la façana est.

El projecte del Dr. arquitecte Joan-albert Adell planteja una escala amb capacitat per absorbir les irregularitats de replanteig i connectar de nou els quatre nivells existents, deixant via lliure a la circulació i sortida per la façana est.

 

VILOarquitectes s’encarrega de la direcció d’obra d’aquesta nova escala que dota també l’espai de transició entre el museu, el claustre i la zona d’audiovisuals, de noves cambres higièniques i un distribuïdor dels espais que combinarà les parets de pedra recuperades i el nou tancament de fusta.

El projecte inicial ha patit modificacions durant la direcció d’obra que responen a l’objectiu de desvincular-se dels murs històrics per reduir a zero qualsevol afectació.

IMG_20190524_104136.jpg