MONESTIR DE SANT CUGAT DEL VALLÈS

Direcció d'obra per a la restauració de les cobertes de la nau Nord de l'Esglèsia del Monestir de Sant Cugat del Vallès

Situació - Sant Cugat Vallés · Vallés Occidental

Equip - VILOarquitectes

Arq. Tecnica - Ramón Sebastià

Constructora - RECOP

Any construcció - 2021

Àmbit - Públic

Pressupost (PEC) - 118.596,81​

L'intervenció té el seu origen en la necessitat de resoldre els problemes de desaigua de les cobertes de la nau nord de l’església, així com també d'eliminar el col·lector que transcorre penjat a la façana nord i que és visible des del claustre. A partir d'aquestes premisses s'origina el projecte del Dr. Arquitecte Joan-albert Adell, on es planteja la remodelació total d’aquestes cobertes, corregint pendents i aïllaments.

Rebaixant el gruix de l'acabat i reduïnt el pendent (que passa d’un 12% a un 1-2%), s'aconsegueix recuperar la integritat dels òculs de la nau central, que es trobàven alterats pel paviment i sòcol del terrat.

Una canal interior de zinc recull l'aigua de les canals de pedra, alineadas ara a 90º i dona resposta arquitectonica per substituïr el col·lector actual de desguàs de PVC. De la intervenció en deriba també la necessitat de resoldre l'escala, la barana i els barrets que cobriran els respiradors.

WhatsApp Image 2022-02-07 at 15.42.38.jpeg
IMG_20211117_104513.jpg
IMG_20211117_111116.jpg
IMG_20220121_110725.jpg
IMG_20220121_110712.jpg
IMG_20220401_102717.jpg
IMG_20220401_102858.jpg