HABITATGE 

Reforma interior amb afectació estructural 

Situació -  Fort Pienc · Barcelona

Equip - VILOarquitectes 

Constructora - Project Management

Any intervenció - 2022 

Àmbit - Privat

Superfície útil - 64 m²

Fotografies -

Fruit de les necessitats de millorar la qualitat dels espais interiors, neix el projecte de reforma interior amb afectació estructural d’aquest habitatge situat al barri de Fort Pienc de Barcelona.

El pis que ens trobem és d’origen, datat de 1970. És una planta àtic amb una fantàstica terrassa.

Coincidim amb els clients que ha de ser l’element vertebrador del projecte, on es concentraran doncs, tots els esforços per potenciar-ne l'ús i possibilitats, entenent-se que formarà part activa de l’habitatge.

El projecte contempla un enderroc de les particions interiors per tal de redistribuir per complet el nou habitatge. Es modifica la posició de la cuina i habitacions.

Les 3 peces de dia: cuina, estar i menjador, s’engloben dins un mateix espai amb accessos directes a la terrassa dotant-los d'una estreta relació amb l’espai exterior.

Per aconseguir aquesta qualitat en l'espai, les habitacions es traslladen a la zona més “privada” il·luminades a través del pati interior de la finca.  Els banys redimensionen per cedir superfície a les habitacions.

Un projecte que pivota entre l'interior i l'exterior.

La llum, la ventilació, l’amplitud visual i les relacions entre peces s’amplien i es milloren indiscutiblement en aquest habitatge de 64m2 útils.

origional-microstation.png
IMG_20210804_131135.jpg