top of page
PAVELLÓ POLIESPORTIU LA GUINARDERA

Estudi Projectual

Situació - Sant Cugat del Vallés · Vallés Occidental

Equip - VILOarquitectes

Any - 2016

Àmbit - Públic

Superfície construïda - 3.736 m²

Urbanització - 2.408 m²

La nova ciutat esportiva de la Guinardera de Sant Cugat del Vallès s’ubica a les afores de la ciutat, propera al barri emergent de Volpelleres. En aquest entorn hi trobem les instal·lacions del Club Rugbi Sant Cugat, el recent inaugurat club de pàdel Augusta, l’històric estany dels Alous i en la mateixa parcel·la, la de pista d’atletisme i l’ampliació del club rugbi en forma d’un nou camp de joc. El pavelló es preveu que utilitzi els vestidors de les instal·lacions ja existents, reduint substancialment d’aquesta manera el pressupost de la inversió.

El pavelló se situa en la part oest de la parcel·la, separada per l’edificació que conte els vestuaris. D’aquesta manera es troba en contacte amb l’entrada principal al complex des de l’avinguda de la Guinardera. L’accés al pavelló, quedarà lleugerament elevat, i la pista de joc enfonsada, però sempre a una cota superior a la de l’evacuació d’aigües del clavegueram.

L’estratègia doncs, connecta el pavelló amb els als vestidors de l’edificació existent a traves d’un punt de contacte que s’ubica a un dels laterals, on hi ha l’accés principal. Aquests braços de contacte generen un patí interior en l’equipament que permetrà enganxar-se a l’edificació existent conservant intacta la capacitat de ventilació i il·luminació natural dels dos volums.

L’accés que es produeix per el lateral nord del projecte i consta d’una doble porta lateral tangent a la façana que queda sota cobert. Una de les dues portes ens du cap als vestidors i pista de joc, accés per als jugadors i l’equip tècnic. L’altre condueix al deambulatori, espai que ressegueix tota la pista i fa la funció d’espai destinat al públic. La diferencia entre l’espai de joc i el deambulatori es salva mitjançant unes rampes que van des de la cota d’accés i vestidors fins a la cota de pista de joc, a 1,5 m per sota de la primera.

bottom of page